dijous, 10 de desembre del 2015

Tecnologia

La tecnolgia ens facilita la vida: ens ajuda a conseguir aliments i a conservar-los, a confeccionar peces d'abric o màquines que ens trasporten d'un lloc a un altre. No s'ocupa sols d'aparells sofisticats: tots els objectes que ens evolten estan creats per la tecnologia.
Alimentació:
La tecnologia ens ajuda a sembrar cultius o a fer collites, sigui amb eines manuals o amb maquinaria sofisticada, i diferents tècniques ens permeten conservar -los durant més temps sense que es facin malbé.

Vestit:
Ja a la prehistòria els nostres avantpassats tallaven i cosien pells d'animals per protegir-se del fred. Ara hem fet un pas més i, a banda de materials naturals com les pells, el cotó o el lli, podem elaborar materials sintètics com el niló.

Habitatge:
Les persones necessitem protegir-nos del fred, de la calor o de la humitat. Després de l'ús de refugis naturals o entrades de coves es van començar a começar a constuir cabanes amb fusta i pells. Avui també s'emprenen materials artificials com el formigó o el vidre.

Transport:
Des de l'ús de troncs per fer embarcacions fins als moderns automòbils, avions o transatlàntics han anat apareixent nombroses innovacions. Probablement la més influent ha estat la roda. A més a més del vehicles calen infrastructures: carreteres, vies, ponts, túnels, aeroports...
 
Medicina:
Prevenir i guarir malalties i alleujar el sofriment de persones malaltesés una altra de les necessitats bàsquies que cobreix la teconologia. Tot i que, malauradament, no tots els habitanrs del planeta gaudeixen dels mateixos avantatges.


Comunicacions:
Les persones som animals que vivim en comunitat i necessitem comunicar-nos els uns amb els altres. Un portallapis, per exemple, és un objecte tecnològic que ens permet comunicar-nos. Per comunicar-nos a grans distàncies la tecnologia ha desenvolupat altres eines amb les quals podem conversar amb una persona que es troba a l'altre costat del planeta.

Energia:
El Sol és la principal font d'energia sobre la Terra, però hem apres


Activitats

20. Representa l'alçat, la planta i el perfil de la construcció de la fotografia.
Perfil:
















Alçat:

Planta:
















21. Representa l'objecte de la fotografia.
















25. Observa com queda un mateix dau després d'haver-lo tirat diversos cops i fixa't en la despocició de les cares.


















27. Dibuixa les vistes ortagonals d'aquest objecte.







28. Observa la imatge i marca al teu quadern sobre les vistes els elements senyalats: A, B, C. Per fer-ho tria un color per a cadascun dels elements i ombreja'n les projeccions amb el seu color.



















divendres, 6 de novembre del 2015

Sistema dièdric

Imagina't que et trobes  en una habitació a les fosques i, amb la llum d'una llanterna, projectes l'ombra d'un objecte sobre la paret. Aquest és el fonament del sistema dièdric.

8. Completa les vistes ortagonals que falten per representar  les figures.
Piramide:


Cuadrado:


Rectangle:

dimecres, 4 de novembre del 2015

Activitats

1.Elabora una llista amb els objectes tecnològics que fas servir mentre ets a classe.
Boli, llapis, projector, mochila, ordinadors, estoig.

Tots els objectes que fem servir són sofisticats o n'hi ha de simples?
Són sofisticats però tambè n'hi ha de simples

11.Dóna exemples d'objectes tecnòlogics que utilitzis en aquest casos.
a) Mentra dorms. Despertador












b) Per anar d'un lloc a un altre. Cotxe, avió.
coche-clasico-y-antiguo-imagen-animada-0064
c) A l'institut. Projector, portatil, mochila. boligraf.

d) En el teu temps lliure. Mobil, consola, portatil.
Gifs Animados Teléfonos (14)

13. Copia al teu quadern i associa cada objecte amb el seu criteri decisiu per a la compra: estètic, funcional o tots dos.
a) Anell: estètic.
                         
b) Casc: funcional.

c) Senyal d'avís: funcional.

d) Bossa: estètic.


dimecres, 14 d’octubre del 2015

dijous, 1 d’octubre del 2015

Suport el paper

   El paper és el suport més utilitzat per escriure, dibuixar o elaborar plànols. Hi ha molts tipus de paper, però per dibuixar se solen fer servir papers setinats de color blanc. Han de ser prou porosos per absorbir la tinta i fixar-la.

Cartabò és un triangle isòsceles té dos costats de la mateixa longitud. Els seus angles mesuren 45, 45 i 90 graus.
L'escaire és un triangle escalè té els tres de costats diferent longitud. Els seus angles mesuren 30, 60 i 90 graus.


El regle és un instrument usat per agafar mides lineals i traslladar-les. Està graduat en mil.límetres. Els regles més habituals solen ser regles plans bisellats de 20 o 30 cm de longitud.

El compàs es fa servir per traçar arcs de circumferència o bé circumfèrencies completes. Té dos braços units per la part superior, per on se subjetca.

El transportador d'angles permet mesura angles. Pot ser semicircular o circular. És transparent i està graduat en graus sexagesimals.