dijous, 10 de desembre del 2015

Tecnologia

La tecnolgia ens facilita la vida: ens ajuda a conseguir aliments i a conservar-los, a confeccionar peces d'abric o màquines que ens trasporten d'un lloc a un altre. No s'ocupa sols d'aparells sofisticats: tots els objectes que ens evolten estan creats per la tecnologia.
Alimentació:
La tecnologia ens ajuda a sembrar cultius o a fer collites, sigui amb eines manuals o amb maquinaria sofisticada, i diferents tècniques ens permeten conservar -los durant més temps sense que es facin malbé.

Vestit:
Ja a la prehistòria els nostres avantpassats tallaven i cosien pells d'animals per protegir-se del fred. Ara hem fet un pas més i, a banda de materials naturals com les pells, el cotó o el lli, podem elaborar materials sintètics com el niló.

Habitatge:
Les persones necessitem protegir-nos del fred, de la calor o de la humitat. Després de l'ús de refugis naturals o entrades de coves es van començar a começar a constuir cabanes amb fusta i pells. Avui també s'emprenen materials artificials com el formigó o el vidre.

Transport:
Des de l'ús de troncs per fer embarcacions fins als moderns automòbils, avions o transatlàntics han anat apareixent nombroses innovacions. Probablement la més influent ha estat la roda. A més a més del vehicles calen infrastructures: carreteres, vies, ponts, túnels, aeroports...
 
Medicina:
Prevenir i guarir malalties i alleujar el sofriment de persones malaltesés una altra de les necessitats bàsquies que cobreix la teconologia. Tot i que, malauradament, no tots els habitanrs del planeta gaudeixen dels mateixos avantatges.


Comunicacions:
Les persones som animals que vivim en comunitat i necessitem comunicar-nos els uns amb els altres. Un portallapis, per exemple, és un objecte tecnològic que ens permet comunicar-nos. Per comunicar-nos a grans distàncies la tecnologia ha desenvolupat altres eines amb les quals podem conversar amb una persona que es troba a l'altre costat del planeta.

Energia:
El Sol és la principal font d'energia sobre la Terra, però hem apres


Activitats

20. Representa l'alçat, la planta i el perfil de la construcció de la fotografia.
Perfil:
















Alçat:

Planta:
















21. Representa l'objecte de la fotografia.
















25. Observa com queda un mateix dau després d'haver-lo tirat diversos cops i fixa't en la despocició de les cares.


















27. Dibuixa les vistes ortagonals d'aquest objecte.







28. Observa la imatge i marca al teu quadern sobre les vistes els elements senyalats: A, B, C. Per fer-ho tria un color per a cadascun dels elements i ombreja'n les projeccions amb el seu color.