dilluns, 3 de juny del 2019

Construeix un circuit digital

L'eixugaparabrises d'un automòbil disposa de dos sensors situats sobre el vidre anterior. En el nostre projecte, l'eixugaparabrises es posa tot sol en marxa si tenen lloc les condicions següents:

                                         

dilluns, 27 de maig del 2019

dijous, 23 de maig del 2019

dimarts, 30 d’abril del 2019

Diferents circuits amb crocodile

Al lliscar el potenciometre obtenim diferents valors de tensió i la sortida.
Si en comptes d'una pila connectes a la base del transistor el circuit divisor de tensió format per una resistència fixa de 4,7 kilohms i una LDR, obtens un circuit sensible a la llum.

dilluns, 29 d’abril del 2019

dijous, 25 d’abril del 2019

PowerPoint Electronica Basica

Resistencies

Resistències:

La resistència elèctrica és la dificultat que presenten els materials al pas del corrent elèctric.

Resistència de valor fix:

Les resistències de valor fix són components amb un valor de resistència elèctrica que roman constants, sense alterar-se per les condicions ambientals en què es troba el circuit.

Resistències LDR:

Una resistència LDR és una resistència el valor de la qual depèn de la quantitat de llum que li arriba.

Resistències variables:

Les resistències variables sin resistents amb un valor que no és fix, sinó que pot variar entre certs valors.
Resultado de imagen de resistencias electricas variables

Resultado de imagen de resistencias electricas LDRResultado de imagen de resistencias electricas VARIABLES

Condensadors

Condensadors:

Els condensadors permeten emmagatzemar càrregues elèctriques i utilitzar-les quan cualgui
Resultado de imagen de condensadores

Circuits integrats

Circuits integrats:

El circuit integrat o xip és un circuit en què tots els seus components es connecten els uns amb els altres durant el procés de fabricació del circuit,

Transistor

Transistors:

Un transistor és un component emprat per controlar i amplificar el pas del corrent per un circuit electrònic.
Resultado de imagen de transistors

Diode

Díode:

Un díode és un component que s'obté en unir un semiconductor P amb un N.

El díode LED:

Un díode LED és un díode que emet una petita quantitat de llum quan el corrent elèctric hi circula.
Resultado de imagen de diodeResultado de imagen de diode

dijous, 4 d’abril del 2019

Circuito con Crocodrile Technology

El circuito esta compuesto por 1 interruptor, 6 bombillas, 5 resistencias y 6 amperimetros.
Al encender el interruptor, circula corriente, las bombillas se encienden y se iluminan en función de la intensidad.


dijous, 14 de març del 2019

Instal·lació d'aire condicionat

A més a més de les instal·lacions anteriors, cada vegada és més habitual disposar d'instal·lacions d'aire condicionat.

Les més senzilles utilitzen un sistema format per una unitat externa (compressor) i una o diverses unitats interiors connectades. Cada unitat interna pren l'aire calent de l'interior i un sistema de tubs transporta aquest aire calent fins al compressor extern, que l'expulsa a l'exterior.

En empreses, edificis públics i alguns habitatges de regions càlides s'utilitza un circuit amb conductes situats al sostre al sostre per on circula l'aire refrigerat. Una unitat externa expulsa l'aire calent cap a l'exterior. L'aire fred es difon per les diferents estances des de reixetes o difusor situats al sostre o a la part més alta de les parets.
Resultado de imagen de aire acondicionado
13.- Quina utilitat té l'ús de termòstats en sistemes d'aire condicionat? Raona la resposta des del punt de vista del confort i de l'estalvi energètic.

Serveix per regular la temperatura d'un habitatge, que tallarà o connectarà la caldera en funció de la temperatura ambient.
Resultado de imagen de termostato aire acondicionado
14.- Els sistemes d'aire condicionat consumeixen una gran quantitat d'energia. Assenyala quines mesures s'han d'adoptar en un habitatge per optimitzar el consum energètic.

Obrir les finestres. Utilitzar poques hores l'aire acondicionat.
Resultado de imagen de ventana abierta casa

dimarts, 12 de març del 2019

Sopa de letras

Explicar instal·lació caldera

El gas entra per la caldera fins arribar al cremador. En el cremador de la caldera es produeix la combustió del gas amb l'ajut d'un ventilador que hi introdueix aire.

La calor generada s'aprofita a l'intercanviador per escalfar l'aigua que circula pel serpentí, que després anirà a les aixetes d'aigua calenta  i al circuit de calefacció.

El rendiment de la caldera serà bo si la combustió del gas amb l'ajut d'un ventilador que hi introdueix aire.

En cas contrari no esta produint una bona combustió del gas. Aleshores la flama tindrà un color ataronjat.
Resultado de imagen de caldera de gas por dentro

dilluns, 11 de març del 2019

Instal·lació de gas

Gasos liquats del petroli (GLP), com el butà i el propà, que es transporten i emmagatzemen en estat líquid en bombones o dipòsits.

Gasos canalitzats, com el gas natural, que s'extrau als jaciments i es transporta amb vaixell o gasoductes fins a les zones de consum, on es distribueix en estat gasós mitjançant una xarxa de canonades que arriba fins a les nostres cases.

dilluns, 25 de febrer del 2019

Instal·lació de sanejament

Les aigües ja utilitzades per les persones o per les indústries han de retornar als rius amb característiques que no alterin el cicle de l'aigua.

Recollida
Les aigües pluvials, les aigües residuals urbanes i les industries són recollides a través de la xarxa municipal de clavegueram.

Regulació i transport
Posteriorment, són evacuades a través de les conduccions que passen pel costat de les lleres dels rius i compten amb estacions de bombament i pous de registre per revisar i netejar les canonades.

Depuració i restitució
Finalment, les aigües residuals són conduïdes a les Estacions d'Aigües Residuals on, mitjançant un complex sistema de depuració, s'eliminen les substàncies nocives per deixar-les amb la qualitat desitjada.
L'aigua depurada es reintegra al curs dels rius i així es tanca el cicle integral de l'ús de l'aigua. Periòdicament es fan les anàlisis necessàries als laboratoris de les plantes depuradores, que permeten assegurar la qualitat de les aigües que són reintegrades als rius i als mars.

Instal·lació interior de sanejament
La instal·lació de sanejament garanteix la ràpida evacuació de les aigües brutes produïdes als edificis i ha d'impedir el pas dels gasos pudents de les canonades a l'interior dels edificis.
En el punts de consum d'aigua se situen els aparells sanitaris que recullen l'aigua bruta, disposen d'una obertura per al desguàs, d'un sobreeixedor i d'uns forats per col·locar-hi les aixetes.
Resultado de imagen de instal·lació de sanejament tecnologia
Per evitar el pas de gasos pudents procedents del clavegueram es coloquen a les derivacions els sifons. Es tracta d'un tub corbat on s'acumula l'aigua que proporciona un tancament hidràulic a les males olors.
L'inodor porta el sifó incorporat, per la qual cosa també es connecta directament al baixant.
Els aparells sanitaris que no portin sifó han d'anar connectats a la caixa sifònica abans d'anar al baixant.
La caixa sifònica és un pot les entrades d'aigua de la qual estan situades a un nivell per sota que el tub de sortida d'aigua.
Els baixants són canalitzacions verticals que condueixen les aigües subterrànies fins a les arquetes.
Les arquetes són recipients construïts amb maó per recollir els residus procedents dels baixants.

dijous, 31 de gener del 2019

Instalación cuadro elèctrico

L'energia elèctrica que utilitzem en els nostres habitatges es genera en les centrals elèctriques i es transporta mitjançant línies d'alta tensió fins a les ciutats.

Instalación d'enllaç
La connexió entre la xarxa de distribució i la instal·lació interior de l'edifici s'anomena instal·lació d'enllaç. Està formada per diversos elements.

1.- Connexió de servei. És el cable que uneix la xarxa de distribució amb la caixa general de protecció de l'edifici. Es realitza mitjançant un tub enterrat.

2.- Caixa general de protecció. Connecta la instal·lació de l'edifici a la companyia subministradora, i protegeix mitjançant fusibles la instal·lació interior de l'edifici contra sobrecàrregues.

3.- Línia repartidora. Enllaça la caixa general de protecció amb els computadors.

4.- Computadors. Són els aparells que mesuren l'energia elèctrica que consumeix cada usuari.

5.- Derivacions individuals. Són les línies que enllacen cada comptador amb el quadre privat de comandament i protecció de cada habitatge.

6.- Quadre privat de comandament i protecció. S'hi allotgen els elements encarregats de protegir i controlar la instal·lació interior de l'habitatge.

El quadre privat de comandament i protecció està format pels elements següents:

ICP (interruptor de control de potència). Desconnecta la instal·lació quan la suma de potencies dels aparells connectats sobrepassa la potència contractada.

ID (interruptor diferencial). Protegeix les persones d'accidents elèctrics. Desconnecta la instal·lació quan es produeix una derivació d'electricitat a terra, en algun punt de la instal·lació.

PIA (petit interruptor automàtic). Protegeix els cables de la instal·lació. Se n'instal·la un per cada circuit d'habitatge, per protegir els cables d'escalfaments per sobrecarregues i curtcircuits.