dijous, 14 de març del 2019

Instal·lació d'aire condicionat

A més a més de les instal·lacions anteriors, cada vegada és més habitual disposar d'instal·lacions d'aire condicionat.

Les més senzilles utilitzen un sistema format per una unitat externa (compressor) i una o diverses unitats interiors connectades. Cada unitat interna pren l'aire calent de l'interior i un sistema de tubs transporta aquest aire calent fins al compressor extern, que l'expulsa a l'exterior.

En empreses, edificis públics i alguns habitatges de regions càlides s'utilitza un circuit amb conductes situats al sostre al sostre per on circula l'aire refrigerat. Una unitat externa expulsa l'aire calent cap a l'exterior. L'aire fred es difon per les diferents estances des de reixetes o difusor situats al sostre o a la part més alta de les parets.
Resultado de imagen de aire acondicionado
13.- Quina utilitat té l'ús de termòstats en sistemes d'aire condicionat? Raona la resposta des del punt de vista del confort i de l'estalvi energètic.

Serveix per regular la temperatura d'un habitatge, que tallarà o connectarà la caldera en funció de la temperatura ambient.
Resultado de imagen de termostato aire acondicionado
14.- Els sistemes d'aire condicionat consumeixen una gran quantitat d'energia. Assenyala quines mesures s'han d'adoptar en un habitatge per optimitzar el consum energètic.

Obrir les finestres. Utilitzar poques hores l'aire acondicionat.
Resultado de imagen de ventana abierta casa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada